آقا قضیه این متفورمین و FDA چی بود؟!
![](https://academydaroo.com/wp-content/uploads/2020/06/MetXR.jpg)
چند وقت پیش خبری در رابطه با جمع آوری متفورمین “پیوسته رهش” توی سایت FDA قرار گرفت. خیلی از دوستان به پیج آکادمی دارو پیام دادند و پرسیدند آیا این قضیه صحت داره؟ آیا با متفورمین هم مثل رانیتیدین باید خداحافظی کنیم؟!
اول این که باید بگم بله این خبر صحت داره اما اتفاقی که واسه رانیتیدین افتاد واسه متفورمین نیوفتاده! یعنی چی؟ بذارید دقیقتر بگم ، FDA توی این خبر اعلام کرده که میزان ناخالصی به نام NDMA یا همون نیتروزآمین توی بعضی از متفورمین های پیوسته رهش بیش از حد مجاز بوده.
بنابراین پیشنهاد کرده شرکت هایی که متفورمین پیوسته رهش تولید می کنند، محصولات خودشون را از این لحاظ مورد بررسی قرار بدهند و در صورت نیاز اقدام به جمع آوری آن ها بکنند.
گفته میشه NDMA یا نیتروزآمین در مصرف بیش از حد و در دراز مدت ، ریسک بروز سرطان در افراد را افزایش میده به همین دلیل بررسی میزان وجود این ناخالصی مورد توجه FDA قرار گرفته ، اگه هم یادتون باشه چند وقت پیش بود که داروی رانیتیدین به دلیل نگرانی هایی در رابطه با افزایش سطح این ماده در انواع شکل های دارویی رانیتیدین، از بازار دارویی دنیا جمع آوری شد.
در رابطه با شرکت های ایرانی که متفورمین پیوسته رهش را تولید می کنند هنوز خبری نیست و قطعا اگر مشکلی باشه سازمان غذا و دارو اعلام میکنه. در رابطه با قرص های ساده متفورمین یا همون قرص های با رهش سریع هم جای نگرانی وجود نداره.
یه یادآوری هم می کنم که پیوسته رهش بودن یک دارو به این معنی هست که ، نوعی روکش خاص و مهندسی شده روی قرص ها قرار داره که باعث میشه دارو در طی زمان طولانی تری توی بدن رهاسازی بشه و در نتیجه غلظت تقریبا یکسانی را در مدت زمان طولانی تر در خون ایجاد کنه. این چه فایده ای داره؟ باعث میشه تعداد دفعات مصرف دارو در طول روز کاهش پیدا کنه و از طرفی هم احتمال بروز عوارض وابسته به دوز داروهم کاهش پیدا میکنه. روی جعبه دارویی این نوع از قرص های معمولا نوشته شده پیوسته رهش یا آهسته رهش و یا به انگلیسی نوشته شده extended release یا به اختصار با ER یا XR نمایش داده شده.
این بود قضیه متفورمین و FDA، امیدوارم خوندن این پست به آگاهی شما کمک کرده باشه. موفق باشید.
لینک خبری که FDA در این رابطه منتشر کرد:
دیدگاهتان را بنویسید